Constructies worden in vrijwel alle bouwprojecten toegepast. Daarom is het van groot belang dat deze goed worden onderhouden, waardoor de bouwkundige berekeningen welke zijn uitgevoerd kunnen worden gehandhaafd. Bij in staal opgetrokken constructies gaan jaarlijks door corrosie honderdduizenden kilo’s aan staal verloren. Wist u dat corrosie jaarlijks naar schatting meer dan € 12 miljard kost voor Nederland, ofwel 3 procent van het bnp? *

Bij het niet onderhouden van de stalen constructies zullen deze verzwakken, waardoor grote onkosten niet uit te sluiten zijn voor bouwkundig herstel, dan wel volledige vernieuwing. Corrosie leidt namelijk tot sterkteverlies, omdat de corrosieproducten (oxiden en zouten) veel zwakker zijn dan het metaal. De corrosieproducten brokkelen af en de metalen delen worden dunner. Een bijkomend probleem is dat de corrosieproducten een groter volume innemen dan het metaal. Door uitzetten van het materiaal kan een constructie ontwricht raken.

Door uw constructies vroegtijdig te behandelen kunt u dit een halt toeroepen. B&R kan voor u het volledige onderhoud van uw totale bouwkundige constructies ter hand nemen waardoor er geen onnodige degradaties ontstaan en door onderhoud het behoud en esthetica de juiste plaats geeft.

*Bron: Materiaalkunde Kenneth G. Budinski